3x20a trifaze otomat sigorta, küçük boyutlarda olmasından dolayı ev ve iş yerlerinde uyum içerisinde monte edilmektedir. Ev ve iş yerlerinde bulunan aydınlatma, priz ve elektronik cihazların korunmasını sağlamaktadır. Elektrik tesisatına gelen yüksek akım, tesisata ve tesisatın ucundakilere zarar verebilir. Bu nedenle gelen yüksek akımı, anahtarı açarak kesmektedir. Yüksek akım trifaze otomatik sigortanın içerisindeki mıknatısın manyetikliğini arttırarak anahtarı açmasına neden olur. Açılan anahtar sayesinde akım ilerleyemez ve sigorta hattında kalır. 3 anahtar ve 20 amperlik bir dayanıma sahip olan 3x20a trifaze sigorta ev ve iş yerlerinde elektrik kaçağı ve yüksek voltaj riskini en aza indirmektedir.
Trifaze w Otomat Sigorta
Minyatür devre kesicilerin üzerinde nominal akımı belirtilmiştir. Bu akım sigortanın taşıyabileceği normal akımdır. Normal akımın ortalama olarak 1,2 katı bir akıma maruz kalması durumunda sigorta devreyi keser. Devrede oluşabilecek hasara engel olma konusunda oldukça kullanışlıdır. Trifaze w otomat sigorta, yüksek amper durumunda içerisinde bulunan manyetik mıknatısların gücünde artış sağlamaktadır. L ve G tipi sigorta bulunmaktadır. L tipi otomatik sigortalar, yüksek akım sırasında devreyi ani olarak keser. Bu şekilde hızlı oluşabilecek elektrik hatalarının etkilerini önler. Aydınlatma ve priz devrelerini korumaktadır. G tipi otomatik sigortalar ise yüksek akım sırasında devreyi gecikmeli olarak açmaktadır. Her iki model de oluşan yüksek akımı kesebilme özelliği ile oluşabilecek elektrik arızalarını önlemektedir. Ev veya ofislerde kullanılan bu modellerin dışında, birde sanayi tipi modeller de mevcuttur. Aşırı yüksek akımları dengelemesiyle bilinen bu modeller güç dengelenmelerini de kontrol etmektedir.
Trifaze Otomat Sigortanın Çalışma Şekli
Trifaze otomat sigortaların içerisinde; çalıştırma veya durdurma aparatı, kısa devre açma bobini, termik şalter, kontaklar, ark söndürücü, giriş ucuna bağlanan klemens, çıkış ucuna bağlanan klemens ve otomatik sigortayı raya monte eden yaylı tırnak bulunmaktadır. Yüksek akım sırasında sigortada bulunan manyetik mıknatıslar aşırı yüklenme ile birbirinden ayrılması sonucu akım kesiliyor. Bu duruma şalter atması da denilmektedir. Akımın yükselmesine sebep olan unsur bulunduğunda ve sorun çözüldüğünde şalterin tekrar kaldırılarak akımın serbest bırakılması mümkündür.