İnce ray tipi 22,5
220v AC - 24v AC / DC
Çekmede gecikmeli çok fonksiyonlu zaman rölesi, belli bir operasyonu gerçekleştirebilmek için kullanılmaktadır.
Bir işlemi çalıştırmayı veya durdurmayı beklenilen koşullar sağlanıncaya dek geciktirmeyi amaçlayan çekmede gecikmeli zaman rölesi hem röle hem de zamanlayıcı özelliklerini bir arada içermektedir. Zaman terimi pek çok proseste izlenmesi için uygulanan ve kontrol edilmesi gereken değişken olarak tanımlanmaktadır. Bu durumlarda bazı özel işlemlerin birbirinden ayrılması çok önemli bir yere sahiptir.
Çekmede gecikmeli zaman rölesinin önemi bu aşamada ortaya çıkmaktadır. Bazı özel işlemleri gerçekleştirebilmek için operasyonların belirli zaman aralıkları ile ayrıştırılması gerekmektedir. Çekmede gecikmeli zaman rölesi bu işlevi yerine getiren röleler olarak kullanılmaktadır.
Çekmede Gecikmeli Zaman Rölesini Meydana Getiren Mekanizmalar Nelerdir?
Çekmede gecikmeli çok fonksiyonlu zaman rölesi, iki ana elamanı bulunmaktadır. Bu elemanlar zaman gecikmesini sağlayan bir devre mekanizması ile süre geçtikten sonra etkinleşecek olan kontaktır. Çekmede gecikmeli zaman rölesi hazırlanırken oluşturulacak zaman aralığı için gerekli olan bazı mekanizmalar gerekmektedir. Bu mekanizmalar arasında;
· Sinyal kaynağı
· Enerji kaynağı
· Zaman belirleyici cihazın durum değişikliği
· Zaman belirleyici durumun istenen duruma geçtiğini gösteren gösterge bulunmaktadır.
Enerji kaynağı ve sinyal kaynağı için termal, pnömatik, AC ve DEC elektrik akımı kullanılabilmektedir. Zaman belirleyici durum değişikliği göstergesinde ise mekanik, yazılı tabanlı veya elektriksel olan enerji kullanılabilmektedir. Zaman belirleyici durumun istenen duruma geçtiğini gösteren gösterge de ise kontak veya solid state ekipman tercih edilmektedir. Sinyal gücünün uygulanma zamanı ile yük anahtarlama zamanı ile ilişki kurulması için birkaç tane zamanlama modu gerekmektedir.